SKRIVARHELG 23-25 AUG 2019

Har du längtat efter att skriva, men inte vågat eller vetat hur du skall börja? Är du djupt inne i en skrivarprocess, men sitter fast och vill få hjälp att utveckla ditt skrivande? Har du en story att berätta som världen måste få höra? Vill du tillbringa en helg i en avslappna skärgårdsmiljö, med god mat och dryck och möta andra som också älskar att förlora sig i ordlek och kreativt arbete?

Vi bjuder in till gott om tid till att sitta och skriva enskilt men du får också utrymme att diskutera dina texter med skrivcoach och författare Fredrik Frängsmyr. Skrivpassen varvas med bubbliga samtal, tankar och idéer kring historieberättande och om du vill och behöver så finns naturen och havet utanför dörren. Där kan du ta dig tid till att reflektera och hitta ny inspiration.

Häng med Idébageriet & Frängsmyr Produktion ut till Ladugårdslandet B&B på Tynningö.

Skrivarkurs, helpension, inkvartering i dubbelrum: 3950:-

Boka din plats genom att maila sandra@idebageriet.se, eller slå en pling om du har frågor. Telefon: 073-9866894

VILDA VISIONER, FJÄDRAR & FAKTA - KONFERENS MED DIG SJÄLV, 15-16 JANUARI 2019

Active Move och Idébageriet bjuder in till nytt tillfälle med utrymme för dig att landa din kreativitet och ditt arbetsfokus inför våren. På avkopplande och personliga Ladugårdslandet B&B leder vi dig till fokus med yoga, kreativa- och reflekterande övningar.

En konferens med dig själv, för att hinna tänka klart tankar och skapa planer för framtiden och närtiden. Oavsett om du är företagare, anställd eller på jakt efter något nytt.

Tisdag 15/1 från 09:00 till onsdag 16/1 17:00, håller vi i programmet och du landar, slappnar av och skapar i lugn och ro. Dessutom andas vi skärgårdsluft och äter och dricker gott.

Vi bor en natt i rum som delas av två. Yoga, coachning, massage, mat, dryck och material ingår. Endast 8 platser.
Pris: 3500 kr exkl. moms

Boka din plats via mail till:
mia@activemove.se eller sandra@idebageriet.se
(obs: intresseanmälan här på FB är inte en anmälan).
Stay wise & Wild people

/ Mia & Sandra

SKRIVARHELG 3-5 MAJ 2019

Har du längtat efter att skriva, men inte vågat eller vetat hur du skall börja? Är du djupt inne i en skrivarprocess, men sitter fast och vill få hjälp att utveckla ditt skrivande?  Har du en story att berätta som världen måste få höra? Vill du tillbringa en helg i en avslappna skärgårdsmiljö, med god mat och dryck och möta andra som också älskar att förlora sig i ordlek och kreativt arbete?

Vi bjuder in till gott om tid till att sitta och skriva enskilt men du får också utrymme att diskutera dina texter med skrivcoach och författare Fredrik Frängsmyr. Skrivpassen varvas med bubbliga samtal, tankar och idéer kring historieberättande och om du vill och behöver så finns naturen och havet utanför dörren. Där kan du ta dig tid till att reflektera och hitta ny inspiration. 

Häng med Idébageriet & Frängsmyr Produktion ut till Ladugårdslandet B&B på Tynningö. 

Skrivarkurs, helpension, inkvartering i dubbelrum: 3950:-

Boka din plats genom att maila sandra@idebageriet.se, eller slå en pling om du har frågor. Telefon: 073-9866894


EN GRÖN MINK BLAND DE BLÅ HERMELINERNA

En grön mink bland de blå hermelinerna. Vart jag än tittar sitter män i blå kostym eller blå skjorta. Några få kvinnor är här. Här där Europeiska Kommisionen skapat en mötesplats för innovation, entreprenörer och investerare. Hit dit fler av kvinnors innovationer och fler sociala innovationer skulle kunna ta mer plats. Jag kör städtantslooken och tänker att jag snart ska tillbaka hit och sopa banan med hermelinerna och pitcha en riktigt bra social innovation. Går du runt i vardagen och funderar på hur du kan bidra till samhällets utmaningar? du kanske sitter på en idé som du behöver sätta ord på och realisera. Hojta om du vill ha hjälp och om du vill med och sopa banan :-).
FÖRSÄTT DIG SJÄLV I SAMMANHANG DÄR DU VILL BEFINNA DIG

En av mina största övertygelser är att vi kan påverka våra möjligheter genom att ta saken i egna händer och placera oss själva i sammanhang dit vi önskade att vi hade tillträde, eller blev inbjuda till. Vad händer om du bjuder in dig själv tills vidare? tills alla andra har förstått att det är där du hör hemma.

Tillräckligt många gånger har jag sett resultatet av när någon har anammat den uppmaningen. För när man själv tar sin idé eller sina behov eller önskningar på allvar och sänder rätt signaler till omgivningen så förstår folk i vilka sammanhang de ska tänka på dig. Det blir självklart att man förknippar dig med något. Om du inte är inbjuden som debutant av ett bokförlag till bokmässan, köp en biljett som besökare, låtsas att du hör hemma, planka in på ett förlagsmingel och känn känslan fram till dess att det är det du som ger ut en bok.

Jag vill ha världen som arbetsplats, jag vill kunna arbeta vart som helst ifrån. För jag har mitt virtuella mötesrum, jag har telefon och dator och min egen kreativitet med mig. Jag kan utföra mitt jobb från vilket café, hotell, strandhäng, vandringäventyr som helst. Och om jag vill ha mer av det, så får jag se till att försätta mig där, genom att passa på att jobba i en hotellobby när jag har chansen, att ta ett möte vid en poolservering när jag är ute och reser, för det skapar en verklighet. Jag får känna på känslan, hur det känns, och jag gör det verkligt. Och rätt vad det är får jag en möjlighet att hänga med till Berlin, till ett sammanhang som kryllar av kreatörer, innovatörer, investerare och entreprenörer. Jag får gå runt i svinsnygga industrilokaler och dricka svingott kaffe och äta vacker mat. Jag har försatt mig i situationen, Eller ja… rättare sagt blivit inbjuden i situationen.

Så här sitter jag nu i en solstol på en bakgård, med en skatepark som granne, sippar på lemonad. Lyssnar på en mängd olika språk och tänker… #meravdethärtack. Jag är inte här som keynote-speaker, pitch-vinnare, investerare eller het start-up-entreprenör. Jag är här för att jag har ett mission, att hjälpa andra att bli framgångsrika. Genom att utvärdera, coacha och undanröja hinder för mina klienter. Jag leker Muccie (Mature Urban Creator) efter som jag inte känner mig riktigt som en Yuccie (Young Urban Creator) och jag lever på lusten att få skapa nya verkligheter för mig själv och för andra.

Vad har du för platser och verkligheter du behöver iscensätta? Behöver du hjälp att hitta dem?