Försätt dig själv i sammanhang där du vill befinna dig.

En av mina största övertygelser är att vi kan påverka våra möjligheter genom att ta saken i egna händer och placera oss själva i sammanhang dit vi önskade att vi hade tillträde, eller blev inbjuda till. Vad händer om du bjuder in dig själv tills vidare? tills alla andra har förstått att det är där du hör hemma.

Tillräckligt många gånger har jag sett resultatet av när någon har anammat den uppmaningen. För när man själv tar sin idé eller sina behov eller önskningar på allvar och sänder rätt signaler till omgivningen så förstår folk i vilka sammanhang de ska tänka på dig. Det blir självklart att man förknippar dig med något. Om du inte är inbjuden som debutant av ett bokförlag till bokmässan, köp en biljett som besökare, låtsas att du hör hemma, planka in på ett förlagsmingel och känn känslan fram till dess att det är det du som ger ut en bok.

Jag vill ha världen som arbetsplats, jag vill kunna arbeta vart som helst ifrån. För jag har mitt virtuella mötesrum, jag har telefon och dator och min egen kreativitet med mig. Jag kan utföra mitt jobb från vilket café, hotell, strandhäng, vandringäventyr som helst. Och om jag vill ha mer av det, så får jag se till att försätta mig där, genom att passa på att jobba i en hotellobby när jag har chansen, att ta ett möte vid en poolservering när jag är ute och reser, för det skapar en verklighet. Jag får känna på känslan, hur det känns, och jag gör det verkligt. Och rätt vad det är får jag en möjlighet att hänga med till Berlin, till ett sammanhang som kryllar av kreatörer, innovatörer, investerare och entreprenörer. Jag får gå runt i svinsnygga industrilokaler och dricka svingott kaffe och äta vacker mat. Jag har försatt mig i situationen, Eller ja… rättare sagt blivit inbjuden i situationen.

Så här sitter jag nu i en solstol på en bakgård, med en skatepark som granne, sippar på lemonad. Lyssnar på en mängd olika språk och tänker… #meravdethärtack. Jag är inte här som keynote-speaker, pitch-vinnare, investerare eller het start-up-entreprenör. Jag är här för att jag har ett mission, att hjälpa andra att bli framgångsrika. Genom att utvärdera, coacha och undanröja hinder för mina klienter. Jag leker Muccie (Mature Urban Creator) efter som jag inte känner mig riktigt som en Yuccie (Young Urban Creator) och jag lever på lusten att få skapa nya verkligheter för mig själv och för andra.

Vad har du för platser och verkligheter du behöver iscensätta? Behöver du hjälp att hitta dem?